L’ estiu a la Garrotxa, Les ovelles perden l’abric

L' estiu a la Garrotxa, Les ovelles perden l'abric

Les ovelles perden l’abric a Mas Ombravella

Sembla que ha arribat l’estiu a la Garrotxa. Malgrat les pluges pròpies de la primavera, que cada dia deixen caure unes gotes ( a Olot una barbaritat, 100l en una hora i mitja!!), la calor sembla ja la protagonista d’aquests dies llargs. I quan comença la calor, normalment les persones fem el canvi de roba, tant en la forma de vestir, com a l’hora d’anar a dormir. Canviem el nòrdic o les mantes per un cobrellit més primet o simplement pel llençol.
Doncs als animals, i especialment les ovelles els hi passa el mateix. Tota aquesta llana que les abriga i protegeix durant l’hivern, li hem de treure a l’estiu. La calor les afecta igual que a les persones, i les ajudem una mica llevant-li tota aquesta llana, perquè es trobin millor, i també per higiene, ja que a la llana s’acumula molta brutícia.
Encara que és un favor que els hi fem, elles no ho troben així i costa una mica convèncer-les que és pel seu propi bé. Quan queden sense la llana es troben com avergonyides, sense saber que els hi ha passat, i tracten com d’amagar-se. Nosaltres ho trobem molt divertit, elles no tant!.
L’ estiu a la Garrotxa, Les ovelles perden l’abric. Us deixem unes fotos de com Jose esquila a la Manolita. Primer Jose l’agafa i li lliga les potes, perquè mentre ell l’esquila ella no es mogui gaire i es pugui fer mal. Al començament s’estressen una mica, però de seguida tot va com una seda. Inclòs el Jose sembla tot un professional!!!!

Llàstima que no ens arriba per fer un matalàs!!!!!!

L' estiu a la Garrotxa, Les ovelles perden l'abric

Related Posts