Natura

Turisme de natura a la Garrotxa

Mas-Ombravella-en-plena-natura-a-la-Garrotxa-01La finca  de Mas Ombravella es troba situada entre la Plana de Mieres i la Serra de Finestres en plena Garrotxa, aquesta situació implica dos parts diferenciades. El sector est és en general força planer i és on hi ha el mas, els prats de pastura i les principals vies de comunicació; el sector oest en canvi és abrupte i està format per bosc dominat per l’alzina. També hi trobem el roure a les zones més fresques i humides.

Granja-en-la-natura-a-la-Garrotxa-01Altres espècies que podem trobar a la finca són l´om, el freixe, el trémol, l´avellaner, el castanyer, el faig, l´arboç, el pi blanc, el pi roig, el plataner, el vern …

Els mamífers més rellevants que podem trobar a la finca són el porc senglar, la guilla, el cabirol, la geneta, el teixó, la fagina, la llebre, el conill i el ratolí de bosc.

Natura-a-Mas-ombravella-Garrotxa-02Entre els ocells el pit-roig, el pinsà comú, la tórtora, el tord, la mallarenga, l’aligot, l’àliga marcenca, el falcó pelegrí, el mussol i el gamerús.

Pel que fa al amfibis i rèptils el llangardaix comúla sargantana de paret, la serp verda, l’escurçó, el gripau, entre altres.

Natura-a-Mas-Ombravella-Garrotxa-01

La nostra intenció és l’aprofitament, millora i  recuperació de les zones de pastura (durant molt de temps abandonades) que tindrà un efecte positiu en la biodiversitat de la finca donat que hi ha moltes espècies animals i vegetals que no poden viure en el bosc tancat sinó que necessiten ambients oberts per desenvolupar-es. També serà beneficiós per millorar la prevenció d´incendis.

Mas Ombravella, Turisme de natura és una explotació petita integrada per 7 cabres, 8 ovelles, 1 pony, 2 rucs, 1 cavall, 3 eugues.